15 Temmuz 2016 Cuma

KIYMALI YAĞLAMA





MALZEMELER:
Hamuru için;

1kg un
1paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su ( 2 bardaktan sonra yumuşak bir hamur olana kadar kontrollü su eklenir.)

İç harcı için;

1/2 kg dana kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı bibel salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıcak su
tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber

Üzeri için;
1 kase süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI:

   Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur kıvamı elde edilir. Yarım saat kadar üzeri kapatılarak mayalandırılır. Mayalandıktan sonra hamurdan, mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur. Daha sonra bu bezeler biraz un serpilerek merdane yardımıyla 1 tabak büyüklüğünde açılır. Teflon tavada alt- üst pişirilir. Üstüne bir bez örtülerek sıcak kalması sağlanır.
   Diğer yanda kıymalı harç için soğanlar yemeklik doğranır. Sıvı yağda biraz kavrulur.Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Sırasıyla küçük  küçük doğranan biberler, biber salçası ve domates salçası eklenerek bir süre daha kavrulur. Ardından kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Son olarak baharatlar ve 1 çay bardağı sıcak su eklenip üstü kapatılarak orta ateşte 5-6 dk kaynatılır. Ateşten indirilip kıyılmış maydanozlar ilave edilir. 
  Yuvarlak bir borcam alınır. Kıymalı harcımız sıcakken önceden hazırladığımız şebitlere (pişmiş hamur parçalarına) harcımızdan eşit miktarlarda paylaştırılarak yayılır. Son olarak dört parçaya bölünür.Sarımsaklı yoğurtla süslenerek servis edilir. Afiyet olsun :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder