17 Kasım 2016 Perşembe

ASİDE









ASİDE

MALZEMELER:  (5 kişilik)
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
5 yemek kaşığı un (her kişi için 1 yemek kaşığı tepeleme un)
1 su bardağı toz şeker
4-5 su bardağı soğuk su (4 bardaktan sonra kontrollü eklenir. )


YAPILIŞI:
Bir tavaya sıvı yağ ve tere yağ eklenir. Yağlar biraz ısınınca un ilave edilerek kavrulmaya başlanır. Karışım, karamel rengine dönene kadar kavrulmaya devam edilir.(Videolarda kıvamı gösterilmiştir.) 4 su bardağı soğuk su yavaş yavaş ilave edilirken bir taraftan da sürekli çırpma teliyle karıştırılır. (pütürlü kıvam olmaması için.) Son olarak şeker eklenerek 1-2 dk daha kaynatılır. Soğuması beklenmeden kaselere veya servis tabağına alınır. Cevizle süslenebilir.

Püf noktası:  Şekerin en son eklenmesi tatlınızın daha parlak görünmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder