ASİDE
MALZEMELER: (5
kişilik)
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
5 yemek kaşığı un (her kişi için 1 yemek kaşığı tepeleme un)
1 su bardağı toz şeker
4-5 su bardağı soğuk su (4 bardaktan sonra kontrollü eklenir. )
1 yemek kaşığı tere yağ
5 yemek kaşığı un (her kişi için 1 yemek kaşığı tepeleme un)
1 su bardağı toz şeker
4-5 su bardağı soğuk su (4 bardaktan sonra kontrollü eklenir. )
YAPILIŞI:
Bir tavaya sıvı yağ ve tere yağ eklenir. Yağlar biraz ısınınca
un ilave edilerek kavrulmaya başlanır. Karışım, karamel rengine dönene kadar
kavrulmaya devam edilir.(Videolarda kıvamı gösterilmiştir.) 4 su bardağı soğuk
su yavaş yavaş ilave edilirken bir taraftan da sürekli çırpma teliyle
karıştırılır. (pütürlü kıvam olmaması için.) Son olarak şeker eklenerek 1-2 dk
daha kaynatılır. Soğuması beklenmeden kaselere veya servis tabağına alınır.
Cevizle süslenebilir.
Püf noktası: Şekerin
en son eklenmesi tatlınızın daha parlak görünmesini sağlayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder