17 Kasım 2016 Perşembe

KIYMALI SU BÖREĞİ









KIYMALI SU BÖREĞİ ( Orta Boy Sini İçin )

MALZEMELER:

Hamuru için;

6 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( orta sertlikte hamur olacak. )

İçi için;

500 g dana kıyma
1 adet büyük soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
½ demet maydanoz
Karabiber, tuz

YAPILIŞI:

   Yumurtalar ve su yoğurma kabına alınarak bir süre karıştırılır. Ardından tuz ve un kontrollü şekilde ilave edilerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edilir. Gerekirse su ilave edilebilir. Yoğurulan hamur 6 bezeye bölünerek yarım saat kadar üstü kapalı olarak dinlendirilir.
Bezelerden 2 tanesi ayrılarak diğer 4 beze tepsi büyüklüğünde açılır. Diğer tarafta geniş bir tencereye bolca su koyulur ve içine 1 çay kaşığı tuz eklenir. Kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kıymalı harç için yemeklik doğranan soğanlar sıvıyağda kıyma ile kavrularak baharatlar ve maydanozla lezzetlendirilerek hazırlanır.
   İlk açılan beze haşlanmadan, yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Daha sonra diğer 4 beze sırayla 3-4dk haşlanarak ilk önce soğuk suya alınır. Ardından temiz bir havlunun üzerine çıkarılan haşlanmış bezelerin fazla suyu alınır. Ve haşlanan ilk beze tepsiye yerleştirilir. Üzerine kıymalı harçtan gezdirilir.2.beze de yerleştirilip kıymalı harçtan gezdirilir. 3.beze ve 4.beze için de aynı işlemler tekrarlanır. Son olarak haşlamadan açtığımız beze (duvak olarak adlandırılır. ) en üste yerleştirilir. Üzeri fırça yardımıyla yağlanır.

   Ocağın üzerine alınan tepsi çevrile çevrile kızarana dek pişirilir. Kızartılırken yağın az geldiği hissedilirse tepsi kenarında hafifçe yağ ilave edilebilir. Altı kızaran böreğimiz dörde bölünür.Bir müddet soğuması beklenirse rahatça tersyüz edilir ve böylece böreğin her yanı kızarana kadar devam edilir. Kızaran su böreğimiz dilimlenerek servise sunulur. Güleryüzlü yemekleriniz olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder