2 Aralık 2016 Cuma

RUS SALATASI







Ev Yapımı Rus Salatası

Malzemeler:


2 dolu yemek kaşığı nişasta
2 su bardağından 2 parmak eksik su (rengi gri olana kadar ilave edilebilir.)
2 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz (1 tatlı kaşığı )
Garnitür (550 g) (evde de patates, havuç ve bezelyeyi haşlayarak hazırlayabilirsiniz.)
Kornişon turşu (isteğe bağlı)

Süslemek için:


1 tutam dereotu

Yapılışı:

   Öncelikle nişasta ve suyu küçük bir tencerede berraklaşana kadar pişiriyoruz. Gri bir tonda olduğunda nişastamız hazır demektir. Bir müddet soğumaya bırakıyoruz fakat arada bir karıştırmayı ihmal etmiyoruz. Pürüzsüz ve soğumuş olan nişastamıza 2 yumurta sarısını ilave ederek mikser yardımıyla çırpmaya başlıyoruz.
   Ardından limon suyunu ara ara ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. 1 su bardağı sıvıyağı elimize alıp hem çırpıp hem ilave etmeye devam ediyoruz. Karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpıyoruz. Tuz ayarını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Fakat unutmayın ki garnitürler de eklendiğinde tuzu çekebiliyorlar. Hazırladığımız mayonez karışımını üzerini kapatarak buzdolabında dinlendiriyoruz.
   Buzdolabında yeterince dinlenen mayonez karışımımıza garnitürleri ve küçük doğranan kornişon turşularını da ilave ediyoruz. Rus salatamız servise hazır. Dilerseniz dereotu ile süsleyebilirsiniz. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder