17 Kasım 2016 Perşembe

KAYSERİ USULÜ DÜZ YAĞLAMA













MALZEMELER:

Hamuru için;

 1kg un 
1paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz
 2 su bardağı su ( 2 bardaktan sonra yumuşak bir hamur olana kadar kontrollü su eklenir.)

Yağlama için:

Şebit miktarına göre tahin, sıvı yağ ve tere yağ


Üzeri için;

1 kase süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI:

   Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur kıvamı elde edilir. Yarım saat kadar üzeri kapatılarak mayalandırılır. Mayalandıktan sonra hamurdan, mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur. Daha sonra bu bezeler biraz un serpilerek merdane yardımıyla 1 tabak büyüklüğünde açılır. Teflon tavada alt- üst pişirilir. Üstüne bir bez örtülerek sıcak kalması sağlanır.
  
   Diğer yanda yağlama için bir tavada sıvı yağ ve tereyağ eritilip içerisine bir miktar tahin de ilave edilir. 

  Yuvarlak bir borcam alınır. Tahinli karışımımız sıcakken önceden hazırladığımız şebitlere (pişmiş hamur parçalarına) karışımımızdan eşit miktarlarda paylaştırılarak yayılır. Son olarak dört parçaya bölünür.Sarımsaklı yoğurtla süslenerek servis edilir. Güleryüzlü yemekleriniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder