19 Aralık 2016 Pazartesi

HAVUÇLU KABAKLI SALATA







HAVUÇLU KABAKLI SALATA

Malzemeler:


3-4 adet orta boy kabak
2-3 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Sarımsak
Ceviz
Maydanoz, Dereotu
Tuz

Yapılışı:

   Havuç ve kabaklar yıkanıp soyulur ve ardından rendelenir.Kabakların fazla suyu sıkılır. Tavaya alınan kabaklar sıvıyağda kavrulmaya başlanır. Daha sonra havuçlar da biraz kavrulur. Diğer yanda yoğurt biraz su katılarak özenir.
   Malzemeler biraz soğuyunca yoğurt katılır. Tuzuna bakılarak damak tadınıza göre ayarlanır. Ardından üzerini süslemek için ceviz ve ince kıyılmış dereotu kullanılır. Salatamız servise hazırdır. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder