KİREMİTTE BİFTEK
MALZEMELER
1/2 kg ince açılmış dana biftek
Kiremit yuvarlak kap
Etin miktarına göre değişkenlik göstermekle beraber marinesi için;
1/2 çay bardağı süt (süt yoksa yoğurt da kullanılabilir.)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan rendesinin suyu
İsteğe bağlı olarak 2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı (tuz, karabiber, kekik)
YAPILIŞI
Kiremit yuvarlak kap
Etin miktarına göre değişkenlik göstermekle beraber marinesi için;
1/2 çay bardağı süt (süt yoksa yoğurt da kullanılabilir.)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan rendesinin suyu
İsteğe bağlı olarak 2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı (tuz, karabiber, kekik)
YAPILIŞI
Etler bir gece önceden hazırlanan karışımda marine edilir. Ya da en az 3-4 saat kadar marine edilir. Kiremit kap iyice ısıtılıp yağlanır. Daha sonra ince açılmış biftekler kiremite dizilir.
Yüksek ateşe koyulan kiremit kap içerisinde etlerine her iki yüzü de mühürlenir. Ardından 3-4 dakika daha çevrile çevrile kızartılır. Pişen etler ayrı bir kaba alınır ve biber ve domatesler de büyükçe doğranarak aynı kiremit kapta sotelenir.
Son olarak tüm karışım aynı kiremit kaba alınarak sunum yapılır. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)
Yüksek ateşe koyulan kiremit kap içerisinde etlerine her iki yüzü de mühürlenir. Ardından 3-4 dakika daha çevrile çevrile kızartılır. Pişen etler ayrı bir kaba alınır ve biber ve domatesler de büyükçe doğranarak aynı kiremit kapta sotelenir.
Son olarak tüm karışım aynı kiremit kaba alınarak sunum yapılır. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder