12 Ocak 2017 Perşembe

ŞAM KURABİYESİ ( BABAANNE KURABİYESİ, ŞEKERLİ KURABİYE )






ŞAM KURABİYESİ ( BABAANNE KURABİYESİ: )


MALZEMELER:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker (Küçük bir kısmı kurabiyelerin üzerine batırmak için kullanılır.)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ ( istenirse 2 kaşığı tereyağı ya da margarin olabilir.)
1 tatlı kaşığı silme karbonat ( kabartma tozu tercih edilmez.)
İsteğe bağlı olarak limon veya portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un ( kurabiye hamuru yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur olacak.)


YAPILIŞI:

   Hamur yoğurma kabına şeker ve yumurta eklendikten sonra şeker eriyene kadar bir süre elle çırpılır. Sonra yağ ve yoğurt yavaş yavaş ilave edilir. Un hariç diğer malzemeler de katılır. Ardından yavaş yavaş un da eklenir.Kurabiye hamurundan daha cıvık bir hale gelen hamur, buzdolabında 10-15 dk dinlenir.
   Dinlenmiş olan hamurdan  ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir. Toz şekere bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. ( Kurabiye biraz genişleyeceğinden aralık bırakmak faydalı olacaktır. ) 180 derece fırında pişirilir.
   Kurabiyeler oda ısısında ılıyınca muhakkak üzeri kapatılarak bir saklama kabına alınır. Eğer üzeri açık kalırsa yumuşak kurabiyeler bisküviye dönüşebilir. Güler yüzlü tatlılarınız olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder