8 Şubat 2018 Perşembe

KIRIŞIK BAKLAVA







KIRIŞIK BAKLAVA 

MALZEMELER:

Hamuru için: (10-12 bezelik)
2 yumurta 
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 ymk kaşığı sirke ya da 1/2 limon suyu
1 çimdik tuz
Kulak memesi kıvamında olacak şekilde aldığı kadar un 
Üzeri için:
300g Tereyağ
1-2 ymk kaşığı tarin yağ

Hamuru açmak için :
Nişasta ve un karışımı

Şerbeti için:
4su bardağı şeker
4su bardağı su
1su bardağı pekmez
2-3  tane limon tuzu

YAPILIŞI:

Hamur malzemeleri yoğurulup 1 saat kadar oda ısısında dinlendirilir.
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Un ve nişasta karışımı ile incecik açılır. Bu sırada bir tavada tereyağ ve tarin yağ eritilir. İncecik açılan yufka 2 ye katlanır. Fotoğraflardaki gibi yağ gezdirilip ceviz serpilir. Katlama şekli verilerek fırın tepsisine yan yana dizilir ve tepsi tamamen doldurulur. İşlem bittiğinde iyice sıcak olan tereyağ ve tarin yağ karışımı baklavaların üzerine gezdirilir. 10dk dinlendirilir. Bu aşamada Şerbeti hazırlamak için su ve şeker kaynatılır. İlk kaynama başlayınca limon tuzu eklenir. Yaklaşık 10dk kaynatılır Şerbet biraz ılıyınca pekmezi ilave edilir. Dinlenen baklavalar önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. İlk buharı çıkınca soğuk şerbetle buluşturulur. ( biri sıcak biri soğuk olacak) Şerbet döküldükten sonra dilimlenirse şerbeti  daha iyi çekecektir. Güler yüzlü tatlılarınız olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder