8 Şubat 2018 Perşembe

UN HELVASI (KAYSERİ USULÜ)









UN HELVASI (KAYSERİ USULÜ)

Aslında bu tarif anneannemden kalma eski bir tarif. Hem pratik hem lezzetli hem farklı tadıyla ailemizin vazgeçilmezlerinden..Çocukluğumdan hatıra bu tarif için ;

MALZEMELER: (5-6 kişilik)

1/2 su bardağından 1 parmak fazla eritilmiş tereyağı (tercihe göre margarin de olabilir.)
3 su bardağı un
6 yemek kaşığı pudra şekeri

Süslemek için :
Kurutulmuş gül yaprakları

YAPILIŞI:

Uygun büyüklükte bir tavada eritilmiş yağ ve 1 er bardak yavaş yavaş eklediğimiz un kavrulmaya başlanır. Yaklaşık 15-20 dk içinde fotoğraflardaki görüntüyü aldığında ocaktan alınır. Ardından ilk buharı çıkınca pudra şekeriyle karıştırılır. Gül yapraklarıyla sunumu yapılır. Güler yüzlü tatlılarınız olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder