UN HELVASI (KAYSERİ USULÜ)
Aslında bu tarif anneannemden kalma eski bir tarif. Hem pratik hem lezzetli hem farklı tadıyla ailemizin vazgeçilmezlerinden..Çocukluğumdan hatıra bu tarif için ;
MALZEMELER: (5-6 kişilik)
1/2 su bardağından 1 parmak fazla eritilmiş tereyağı (tercihe göre margarin de olabilir.)
3 su bardağı un
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için :
Kurutulmuş gül yaprakları
YAPILIŞI:
Uygun büyüklükte bir tavada eritilmiş yağ ve 1 er bardak yavaş yavaş eklediğimiz un kavrulmaya başlanır. Yaklaşık 15-20 dk içinde fotoğraflardaki görüntüyü aldığında ocaktan alınır. Ardından ilk buharı çıkınca pudra şekeriyle karıştırılır. Gül yapraklarıyla sunumu yapılır. Güler yüzlü tatlılarınız olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder