6 Ocak 2018 Cumartesi

ETLİ YAPRAK SARMASI










ETLİ YAPRAK SARMASI


MALZEMELER:

500 g asma yaprağı (yazdan dondurulmuş)
Haşlamak için su

İÇ HARCI İÇİN:

300g orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı (biber ve domates salçası)
3 adet orta boy soğan
1 tutam (maydanoz, dereotu)
1 fincan yağ
1,5 su bardağı pirinç
1 fincan su
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı (toz kırmızı biber,tuz)

ÜZERİ İÇİN: 

Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:

                Haşlama suyuna yaprakları koyup  yumuşayana kadar yaklaşık  10dk haşlıyoruz.Bu sırada iç harcı hazırlamak için geniş bir kaba kıymayı, salçaları ince kıyılmış soğanları, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu,yıkanmış pirinçleri ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Hazırladığımı harçla beraber yapraklarımızı sarıyoruz.
                Ardından düdüklü tencerenin en altına 1 sıra kadar yaprak serip yanmamaları için zemin oluşturuyoruz. Sardığımız yaprakları dikey dikey yerleştiriyoruz. Orta kısımda biraz boşluk bırakıyoruz ki gevşeklik sayesinde eşit oranda pişsinler. Diğer tarafta bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı,1/2 çay bardağı sıvıyağ,1 yemek kaşığı domates ve biber salçaları koyuyoruz. Biraz kavuruyoruz. Son olarak yaprakların yarısına gelecek kadar su ilave ediyoruz. Hazırlanan sosu yaprakların üzerine gezdiriyoruz. En üstüne porselen düz bir tabak kapatıyoruz ki yapraklarımız açılıp dağılmasın.
                Düdüklü tencerenin çizgileri çıktıktan sonra 15dk kadar pişiriyoruz. Pişen yapraklar biraz dinlendikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz. Güler yüzlü yemekleriniz olsun J



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder