13 Kasım 2017 Pazartesi

PATATESLİ TEPSİ KÖFTESİ








PATATESLİ TEPSİ KÖFTESİ



MALZEMELER:

Köftesi için:

500 g az yağlı köftelik kıyma
1 orta boy soğan
1 yumurta
1 su bardağına yakın kurutulmuş ufalanmış ekmek içi
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı (kırmızı toz biber, kekik, karabiber, kimyon)
2 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy domates
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızı kapya biber

Sosu için:
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığından biraz eksik domates ve biber salçası
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Öncelikle köfte malzemeleri genişçe bir kaba alınıp yoğrulur. Fotoğraflardaki gibi yuvarlak şekil verilip hazırlanır. Diğer tarafta patatesler, biberler ve domates büyük yuvarlak halkalar şeklinde doğranır. Uygun büyüklükteki bir tencereye 1 köfte 1 patates 1 köfte 1 patates şeklinde dizilir. Domates ve biberler de aralara katılarak son şekil verilir. Sos malzemeleri karıştırılarak yemeğin üzerine eşit şekilde gezdirilir. Ardından orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Güler yüzlü yemekleriniz olsun J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder