15 Ekim 2017 Pazar

TAHİNLİ YAĞSIZ KADAYIF









TAHİNLİ YAĞSIZ KADAYIF

MALZEMELER: (dikdörtgen uzun borcam için 40x27cm)

750 g kadayıf
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 küçük limon tuzu
YAPILIŞI:
     1 gece önceden buzlukta bekleyen kadayıf çıkarıldıktan sonra ikiye ayrılır. Donmuş kadayıf parçaları kolayca kırılıp ufalanır. Borcama yarısı yayılır. Hafifçe bastırılır ve cevizin tamamı eşit şekilde dağıtılır. Üzerine kadayıfın diğer yarısı da serildikten sonra iyice bastırıldıktan sonra 30 dk kadar 180 derece fırında pişirilir.
     Fırından çıkan kadayıfın ilk buharı gittikten sonra 1 su bardağı tahin her yerine eşit olacak şekilde kaşık yardımıyla gezdirilir. Bu halde tamamen soğuması beklenen kadayıf istenirse 3-4 gün de bekletilebilir. Yani bozulma gibi bir durumla karşılaşılmaz.
     Diğer tarafta uygun bir tencerede su ve şeker kaynamaya bırakılır.Kaynadıktan biraz sonra limon tuzu da atılır.Şerbet tam 8dk kaynatılarak ocaktan alınır. Soğuğa yakın iyice ılık olana kadar beklenir. Ardından kadayıfla buluşturulur. Süslemesi isteğe göre yapılabilir. Ben bunun için kurutulmuş gül yaprakları kullandımJ
Güler yüzlü tatlılarınız olsun J

PÜF NOKTASI:
  1. Kadayıfın buzlukta bekletilmesi çok daha çıtır olmasını sağlıyor.
  2. Fırına verilmeden önce iyice bastırılan kadayıf çok daha az kabarıyor.
  3. Tarifin hiçbir aşamasında yağ kullanılmıyor.!
  4. Kadayıfın soğuk, şerbetinin iyice ılık olması da önemli J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder