10 Ekim 2017 Salı

İNCİR KAVURMASI








İNCİR KAVURMASI

MALZEMELER:

10-15 adet kuru incir
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
Süslemek için:
½ su  bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI:


İncirler güzelce yıkanır ve 10 dk kadar sıcak suda bekletilir. Yumuşayan incirler küçük küçük doğranır. Uygun bir tavaya yağ ve incirler koyulur ve kavrulmaya başlanır. 5dk kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su eklenir. Üstü kapatılarak biraz pişmeye bırakılır. Suyunu çekmesine yakın isteğe bağlı olarak toz şeker de ilave edilir. Yeniden kavrulur. 3-4 dk sonra hazır hale gelen incir kavurmamız servis tabağına alınarak cevizle süslenir. Güler yüzlü tatlılarınız olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder