İNCİR KAVURMASI
MALZEMELER:
10-15 adet kuru incir
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
Süslemek için:
½ su bardağı dövülmüş
ceviz
YAPILIŞI:
İncirler güzelce yıkanır ve 10 dk kadar sıcak suda
bekletilir. Yumuşayan incirler küçük küçük doğranır. Uygun bir tavaya yağ ve
incirler koyulur ve kavrulmaya başlanır. 5dk kavrulduktan sonra 1 su bardağı
sıcak su eklenir. Üstü kapatılarak biraz pişmeye bırakılır. Suyunu çekmesine
yakın isteğe bağlı olarak toz şeker de ilave edilir. Yeniden kavrulur. 3-4 dk
sonra hazır hale gelen incir kavurmamız servis tabağına alınarak cevizle
süslenir. Güler yüzlü tatlılarınız olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder