25 Temmuz 2016 Pazartesi

KAYSERİ KATMERİ







MALZEMELER:

5 su bardağı un 
1 çay kaşığı tuz
2 veya 3 su bardağı su
2 kaşık tereyağ (veya 125gr margarin)
1 cay bardağı sıvı yağ
1 servıs kaşığı dolusu tahin

YAPILIŞI:

   Un,su ve tuz karışımından yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur un serpilerek yapıştırılmadan incecik açılır. Bir yandan tereyağ bir tavada eritilip içine tahin eklenir. Bu karışımdan hamura dökülür, her tarafı yağlanır. Yağlandıktan sonra üzerine biraz un serpilir. Hamurun ortasından bir delik açılıp daire şeklinde kenarlara doğru katlanarak genişletilir.
   Herhangi bir yerinden kopartılarak içe doğru kıvrılır ve 1.fotoğrafta gördüğünüz gibi (
çapı 3-4 cm olacak şekilde) yuvarlak bezeler oluşturulur. (yaklaşık 3 veya 4 adet çıkar.)
    Bu bezeler 15 dk buzdolabında bekletilir. Daha sonra çıkartılarak 2.fotoğrafta gördüğünüz gibi tabak büyüklüğünde açılıp teflon tavada altı ve üstü pişirilir. Ben bunu sac tavada pişirdim.3. fotoğraftaki gibi:) 

   Yanında kahvaltılık malzemeler veya reçellerle sunulabilir. Sofranız Güler yüzlü olsun:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder