15 Ekim 2016 Cumartesi

BÖREK AŞI ÇORBASI










 BÖREK AŞI ÇORBASI


MALZEMELER:

Hamuru için;
1 yumurta
1 su bardağı su
3 su bardağı un
1 tepeleme çay kaşığı tuz
İçi için;
250 g yağsız dana kıyma
1 küçük boy soğan
1 çay kaşığı (tuz, nane, toz kırmızıbiber)
Çorba Suyu İçin;
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı (domates salçası, biber salçası)
1 çay kaşığı kuru nane
9 su bardağı sıcak su
Çorba içine ek lezzet: 1 çay bardağı yeşil mercimek (önceden haşlanmış) 

YAPILIŞI:

   Bir kâsede çatal yardımıyla yumurta ve su karıştırılır. Yoğurma kabına alınır. Un ve tuz da ilave edilerek kulak memesinden daha sert bir hamur kıvamı elde edilir. Yaklaşık 15-20 dk dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla açılarak ince bir hamur oluşturulur. Fotoğrafta gördüğünüz üzere kesilerek küçük parçalar elde edilir.
   Diğer tarafta içi hazırlamak için 1 adet soğan iri şekilde rendelenir ve suyu iyice sıkılır.(Bu detay önemli. Çünkü suyunu sıkmazsak eti de sulandırır.)Kıymanın içine soğan ve baharatlar katılarak iç harç hazırlanır. Daha sonra kestiğimiz hamur parçalarının içine harcımız katılarak dört tarafından bohça şeklinde doldurulur. Doldurma şekli için fotoğraflara bakınız.
   Çorbamızın suyunu hazırlamak için bir tencereye sıvıyağ alınır ve salçalar eklenerek kavrulur. Ardından sıcak su ve nane eklenerek kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra börek aşları ilave edilir. Piştiği anlaşılınca ocaktan indirmeden önce yeşil mercimekler de katılır. Bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Servis tabağına alınıp üzerine isteğe bağlı olarak limon sıkılabilir. Güleryüzlü yemekleriniz olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder