KIŞ ÇORBASI ( ANNE ÇORBASI )
MALZEMELER
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 orta boy yeşil veya kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı yeşil mercimek
1 kahve fincanı ince bulgur
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı ( kimyon, kırmızı biber, karabiber )
1 tutam maydanoz
3-4 kaşık sıvı yağ
1 çorba kaşığı (biber ve domates salçası)
9-10 su bardağı su
Tuz
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 orta boy yeşil veya kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı yeşil mercimek
1 kahve fincanı ince bulgur
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı ( kimyon, kırmızı biber, karabiber )
1 tutam maydanoz
3-4 kaşık sıvı yağ
1 çorba kaşığı (biber ve domates salçası)
9-10 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI
Soğan, havuç ve patates rondodan geçirilerek küçük parçalar
haline getirilir. Düdüklü tencereye alınan karışım sıvı yağda biraz kavrulur.
Ardından salçalar eklenerek biraz daha kavrulur. Daha sonra 9-10 su bardağı
sıcak su da ilave edilir. Diğer malzemeler de katılarak (maydanoz hariç) tuz ayarı damak tadınıza göre yapılır.
Düdüklü tencerenize göre yaklaşık 10dk pişirilerek ocaktan alınır. Blendırdan
geçirilmeden ince kıyılmış maydanoz eklenerek servis yapılır. Güleryüzlü
yemekleriniz olsun :)
Not: Bu çorbayı içen soğuk kış günlerinde gribe yakalanmaz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder