TEPSİ MANTISI
MALZEMELER
Hamuru için;1 yumurta
1 su bardağı su
3 su bardağı un
1 tepeleme çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 tepeleme çay kaşığı tuz
Kıyma Sosu için;
300 g yağsız dana kıyma
1 orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 su bardağı sıcak su
Üstü için;
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Bir kâsede çatal
yardımıyla yumurta ve su karıştırılır. Yoğurma kabına alınır. Un ve tuz da
ilave edilerek kulak memesinden daha sert bir hamur kıvamı elde edilir.
Yaklaşık 15-20 dk dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla açılarak ince bir
hamur oluşturulur. Fotoğrafta gördüğünüz üzere kesilerek küçük parçalar elde
edilir. Yaklaşık 2cm x 2cm lik kareler halinde kesilen hamur parçaları içleri
boş şekilde dört ucu bir araya getirilerek kapatılır. Ardından sıvı yağ ile
yağlanan fırın tepsisine dizilerek 200 derece fırında renkleri dönene kadar
kızartılır.
Diğer tarafta
kıymalı sos için yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur. Kıyma
eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra salçalar da ilave edilerek biraz
daha kavrulur. 5-6 su bardağı sıcak su da eklendikten sonra baharatlandırılır.
Ardından fırında
kızarmış olan mantılarımız hazırlanan bu karışımın içine atılarak mantılar
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alınan mantıların üzerine isteğe
bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da gezdirilebilir. Güleryüzlü yemekleriniz olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder