18 Ekim 2016 Salı

TEPSİ MANTISI







TEPSİ MANTISI

MALZEMELER

Hamuru için;1 yumurta
1 su bardağı su
3 su bardağı un
1 tepeleme çay kaşığı tuz

Kıyma Sosu için;
300 g yağsız dana kıyma
1 orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 su bardağı sıcak su

Üstü için;
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak

YAPILIŞI

    Bir kâsede çatal yardımıyla yumurta ve su karıştırılır. Yoğurma kabına alınır. Un ve tuz da ilave edilerek kulak memesinden daha sert bir hamur kıvamı elde edilir. Yaklaşık 15-20 dk dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla açılarak ince bir hamur oluşturulur. Fotoğrafta gördüğünüz üzere kesilerek küçük parçalar elde edilir. Yaklaşık 2cm x 2cm lik kareler halinde kesilen hamur parçaları içleri boş şekilde dört ucu bir araya getirilerek kapatılır. Ardından sıvı yağ ile yağlanan fırın tepsisine dizilerek 200 derece fırında renkleri dönene kadar kızartılır.
    Diğer tarafta kıymalı sos için yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur. Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra salçalar da ilave edilerek biraz daha kavrulur. 5-6 su bardağı sıcak su da eklendikten sonra baharatlandırılır.
    Ardından fırında kızarmış olan mantılarımız hazırlanan bu karışımın içine atılarak mantılar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alınan mantıların üzerine isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da gezdirilebilir. Güleryüzlü yemekleriniz olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder