SÜTLÜ ( KAYSERİ SÜTLACI )
MALZEMELER: (6-7 kaselik )
2lt (8 su bardağı) süt (pastörize süt tercih edilmez.)
1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç
Toz şeker (arzuya göre ayarlanır.)
1 su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç
Toz şeker (arzuya göre ayarlanır.)
1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Bir tencereye 2 lt süt alınır ve kaynamaya bırakılır. Bir
yandan pirinçler iyice yıkanarak kaynayan süte ilave edilir. 1 su bardağı sıcak
su da eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Daha sonra ara ara karıştırılarak
takip edilir. Pirinçler iyice piştikten sonra şekeri ilave edilir. Şeker
eriyene kadar karıştırılır. Ocaktan alınıp kaselere paylaştırılır. Oda
sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır. Güleryüzlü tatlılarınız olsun :)
Püf noktası: Şekerin en son ilave edilmesi sütlünün daha
beyaz olmasını sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder