18 Ekim 2016 Salı

SÜTLÜ







SÜTLÜ ( KAYSERİ SÜTLACI )


MALZEMELER: (6-7 kaselik )

2lt (8 su bardağı) süt (pastörize süt tercih edilmez.)
1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç
Toz şeker (arzuya göre ayarlanır.)
1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bir tencereye 2 lt süt alınır ve kaynamaya bırakılır. Bir yandan pirinçler iyice yıkanarak kaynayan süte ilave edilir. 1 su bardağı sıcak su da eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Daha sonra ara ara karıştırılarak takip edilir. Pirinçler iyice piştikten sonra şekeri ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılır. Ocaktan alınıp kaselere paylaştırılır. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır. Güleryüzlü tatlılarınız olsun :)


Püf noktası: Şekerin en son ilave edilmesi sütlünün daha beyaz olmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder