BAL KABAĞI TATLISI
Malzemeler:
1kg bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1-2 yemek kaşığı tahin
Ceviz
Yapılışı:
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1-2 yemek kaşığı tahin
Ceviz
Yapılışı:
Bal kabakları soyulup yıkandıktan sonra iri parçalar halinde doğranır. Bir gece önceden üzerlerine şeker gezdirilerek bekletilir.
Sabaha sulanan bal kabağı ocağa alınır. Önce orta ateşte üzeri kapatılarak pişirilir. Hafif yumuşayan bal kabaklarının kapağı açılır ve bir süre de üzeri açık halde pişirilmeye devam edilir. İyice yumuşayan ve fazla suyunu kaybedip (tüm suyunu uçurmamak en güzeli) yoğunlaşan tatlımız ılımaya bırakılır.
Ilıyınca istenilen şekilde süslenebilir.
Sabaha sulanan bal kabağı ocağa alınır. Önce orta ateşte üzeri kapatılarak pişirilir. Hafif yumuşayan bal kabaklarının kapağı açılır ve bir süre de üzeri açık halde pişirilmeye devam edilir. İyice yumuşayan ve fazla suyunu kaybedip (tüm suyunu uçurmamak en güzeli) yoğunlaşan tatlımız ılımaya bırakılır.
Ilıyınca istenilen şekilde süslenebilir.
Püf Noktası:
Bal kabağı satın alınırken lifli olmamasına dikkat edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder