6 Aralık 2016 Salı

KABAK ÇITMASI





KABAK ÇITMASI

Kayseri'de yapılan eski ocak yemeklerinden birini paylaşıyorum..

Malzemeler:

4-5 adet orta boy kabak
100 g kıyma veya kuşbaşı et (isteğe bağlı)
1 adet orta boy soğan
2  adet domates
1 adet kırmızı biber (varsa)
1 yemek kaşığı pirinç
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz
Su

Yapılışı:

   Öncelikle kabakların kabukları soyulup 4 e bölünerek küçük küpler halinde doğranır. Üzerlerine şeker ,tuz ve toz biber eklenerek biraz bekletilerek sulandırılır.
   Bu arada etli yapıyorsak tencerede yağ ve et biraz kavrulur. Ardından sırayla yemeklik doğranan soğanlar,salçalar ve varsa küçük doğranmış kırmızı biberler eklenir kavrulmaya devam edilir. Bekletilip sulanan kabaklar da suları süzüldükten sonra eklenir. Son olarak orta kısmına pirinç koyulur ve kabakların üstünü geçecek kadar su ilave edilir.Tuzuna bakılarak istenirse eklenebilir.
   Düdüklüde 5 dakikada pişer. Tencerede biraz daha zaman alır. Servis edilirken üzeri yoğurtla süslenebilir. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder