4 Aralık 2016 Pazar
SÜT AŞURESİ ( DÜĞÜN AŞURESİ )
Süt Aşuresi ( Düğün Aşuresi )
Kayserimizin eski ev düğünlerinde muhakkak yapılan bir tatlıyı sizlerle paylaşıyorum. Düğün aşuresi de denilen süt aşuremizin tarifi için;
Malzemeler: (Ölçü'den kasıt su bardağı, çay bardağı veya fincan olabilir.)
11 ölçü süt
1 ölçü un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 ölçü toz şeker ( damak tadınıza göre ) (Ben ölçü olarak su bardağını kullanıyorum 1 su bardağı şekerden sonra kontrollü ekliyorum. )
Yapılışı:
Öncelikle toz şeker hariç kuru malzemeler kendi aralarında karıştırılır. Tencereye koyulan sütün üzerine yavaş yavaş eklenir ve pişirilmeye başlanır. Aşuremiz kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca 10 dakika daha kıvam alması beklenir.
Aşure ocaktan alınmadan önce şekeri eklenir. Böylelikle daha beyaz bir görünüm elde edilir. Pişen aşure küçük kaselere değil büyük bir servis kasesine alınır. Kıvamı fotoğraftaki gibi olmalıdır. Oda ısısına geldiği zaman pürüzsüz olabilmesi için mikser yardımıyla ara sıra çırpılabilir.
Ertesi güne kıvamı koyulaşabilir. Bunun için ise aşuremiz servis yapılmadan süt eklenip çırpılarak seyreltilebilir. Özellikle beyaz üzüm kurusu ile süslenir. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)
Püf noktası: Şekerin en son eklenmesi aşureyi daha beyaz yapar. Önce eklerseniz sarımtrak bir görünümü olacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder