KÖZ PATLICAN SALATASI
Malzemeler:
4-5 adet patlıcan (Yaz mevsiminden olursa daha iyi olur.)
2 yemek kaşığı sıvı yağSosu için;
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet domates ( Kış için hazırlanan domates sosu da olur.)
3-4 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
Tuz, pul biber
Süslemek için;
1 tutam maydanoz
Püf noktası:
Patlıcanlar delinmezse közlenirken sıçrayabilir.Kayseri'ye ait Yamula Patlıcanı kullanılırsa çok daha lezzetli olur :)
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanıp bir kaç noktasından kürdan yardımıyla delinir. Ardından köz tavasına alınarak içleri yumuşayana kadar közlenir. ( Köz tavası yoksa fırında da közlenebilir. ) Közlenen patlıcanlar soğuk suya tutularak veya ortalarından bıçakla kesilip kaşık yardımıyla iç kısımları ayrılır. Biraz ezilerek ayrı bir tavada yağ ile 3-4 dakika kavrulur. Servis tabağına alınır.
Diğer tarafta sosunu hazırlamak için ayrı bir tavaya yağ alınır..Sırasıyla küp küp doğranan biberler, sarımsaklar ve en son domatesler kavrularak suyu uçana kadar pişirilir.Tuz ve pul biber de eklenerek lezzetlendirilir. Hazır domates sosu kullanılacaksa patlıcanların üzerini kaplayacak kadar ilave edilebilir.Son olarak servis tabağına alınan patlıcanların üzeri hazırlanan sosla kaplanır. Maydanoz ile süslenerek sunum yapılır. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder