24 Ocak 2017 Salı

FIRINDA PATATESLİ TAVUK SOTE




FIRINDA PATATESLİ TAVUK SOTE

MALZEMELER

1/2 kg kuşbaşı doğranmış tavuk butu (göğüs eti de olur ama but eti daha iyi sonuç veriyor. )
1 orta boy patates
2 adet kırmızı kalem biber
2 adet yeşil kalem biber
2-3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

   Tavuk etleri tuz ile iyice ovulur. 5 dakika bekletilir.Ardından yıkanır ve süzülmesi beklenir. Bir tavaya biraz kızartma yağı koyulur ve kızdırılır. Tavuklar ilave edilerek kavrulur. Suyunu salan ve çeken tavuklar kavrulmaya devam edilir.
   Bu arada başka bir tavaya da sıvıyağ koyularak küçük doğranan biberler ve sarımsaklar sotelenir. Bu karışım tavukların üzerine eklenerek karıştırılır. Küp küp doğranan ve yağda kızartılan patatesler de bu karışıma katılır. İstenilen baharatlarla lezzetlendirilerek küçük güveç kaplarına paylaştırılır.
   Üzerlerine kaşar rendesi koyularak fırının ızgara ayarında biraz daha pişirilir. Kaşarlar eriyince fırından alınarak sıcak servis yapılır. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder