21 Şubat 2017 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI







ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI ( YAZ DOLMASI )

MALZEMELER:

1 kg dolmalık bahçe biberi
3 adet orta boy kuru soğan
1-2 adet kırmızı biber
2 su bardağı pirinç
2 çay bardağı zeytin yağı
1 adet domates
Dolmalık fıstık
Biraz kuş üzümü
1 tutam maydanoz
2 tatlı kaşığı ( nane, toz şeker )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı ( kırmızı biber, yenibahar )
İsteğe bağlı olarak domates ve biber salçaları da eklenebilir.

YAPILIŞI:

   Öncelikle yemeklik doğranan soğanlar zeytin yağında kavrulur.Soğanlar biraz sararınca yıkanan pirinçler koyulur ve kavrulmaya devam edilir. Pirinçler parlamaya başlayınca kuş üzümü ve dolmalık fıstık da eklenir. Ardından salçalar da koyulur ve biraz daha kavrulur.Baharatlar da ilave edilerek şöyle bir çevrilir.
   Pirinç ölçüsünün yarısı kadar sıcak su ( 1,5 su bardağı ) eklenir. Pirinçler çok fazla pişmeyecek şekilde biraz pişirilir.Son olarak ince kıyılmış maydanozlar da eklenir ve iç harcımız hazır olur. Biberler bu iç harçla doldurulur ve ağız kısımları domates kabukları ile kapatılır.
   Tencereye dizilir. Pirinç ölçüsünün diğer yarısı olan sıcak su (1,5 su bardağı)  üzerine gezdirilir. ( biberlerin yarısına gelecek biçimde ) Biraz da zeytinyağı ilave edilir (salataya gezdirir gibi ) ve pişirilir. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder