MALZEMELER:
Hamuru için;
1 kg un
1 paket kuru maya veya yaş mayanın yarısı
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su (yumuşak bir hamur elde edecek kadar yavaş yavaş ilave edilir. )
1 yemek kaşığı zeytin yağı
İç harcı için;
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
500 g beyaz peynir ( içine çökelek veya kaşar peyniri karıştırılabilir. )
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Bezelere ayrılır. İç harcı için soğan küçük küçük doğranır.Biraz tuz eklenerek hafifçe ovulur. Soğanın tüm suyu çıkarılır. Yani soğanın suyu olmamalıdır.
Daha sonra iç harcımızı hazırlamak için beyaz peynir ezilerek içerisine ince kıyılmış maydanozlar, soğanlar ve kırmızı toz biber eklenir. İç harcımız hazırlanır. Şekilde gördüğünüz gibi tabak büyüklüğünde açılan hamurların yarısına bu harçtan koyulur. Fotoğraflardaki gibi kapatılarak kenarlarından hafifçe çekilir.
Uzatılıp inceltilmiş olan hamurlar ısıtılan teflon tavada veya sac üzerinde pişirilir. Servis yapmadan önce sıcakken üzerine tereyağı sürülür. Böylece ev yapımı peynirli pidemiz hazırlanmış olur.
Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder