7 Mart 2017 Salı

PATLICANLI BULGUR PİLAVI






PATLICANLI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:

Kişi başına 1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet domates
1 avuç haşlanmış yeşil mercimek
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
Bulgur ölçüsünün iki katı kadar sıcak su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber

YAPILIŞI: 

   Bir tavaya yağ alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır.Ardından küçük küçük doğranmış olan patates ve patlıcanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçalar da ilave edildikten sonra yıkanmış olan bulgurlar da tavada bir süre kavrulur.
   Son olarak domates ve yeşil mercimekleri koyulup suyu eklenir.Tuzu kontrol edilir. İstenirse tereyağı ilave edilip orta ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakılır. Güler yüzlü yemekleriniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder