22 Temmuz 2017 Cumartesi

GÜVEÇTE PATLICAN YEMEĞİ








GÜVEÇTE PATLICAN YEMEĞİ

MALZEMELER: (4 KİŞİLİK)


300 gr dana kuşbaşı ( isteğe göre kuzu eti de olabilir.)
6-7 Adet orta boy patlıcan
1 adet büyük boy soğan
2 adet kalem biber
1 adet kaypa biber
2 adet orta boy domates
3-4 diş sarımsak
1 yk kaşığı ( biber ve domates salçası)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yk kaşığı tereyağı
Tuz


YAPILIŞI:


   Patlıcanlar alacalı soyularak küp küp doğranır. Tuzlu suda bekletilir. (Acı suyunun gitmesi için.) İri iri doğranan soğan, sarımsak, biberler ve domateslerin üzerine suda bekletilen patlıcanların suyu iyice sıkılarak alınır. Uygun bir kapta bu karışım harmanlanır. Üzerine salçalar ve tuz eklenerek güzelce karıştırılır.
   Güveç kabının en alt kısmına bir miktar sıvıyağ gezdirilir. Kuşbaşı doğranan etlerin yarısı dizilir. Harmanlanan malzemelerin de yarısı etlerin üzerine dizilir.Sonra yeniden etler ve sebzeler dizilerek güveç kabı doldurulur. Son olarak sıvıyağ ve tereyağı üzerine ilave edilir.
   Ardından orta ateşte üstü kapalı şekilde patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kontrollü olarak pişirilir. (Yaklaşık 3 saatte.) Pişen yemeğimiz sunum tabağına alınarak servis yapılır. Güler yüzlü yemekleriniz olsun J



Püf noktası: 1)Güveç yemeği asla karıştırılmamalıdır.
2) Yemeğe su katılmamalı kendi suyu da mümkün olduğunca çektirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder