GÜNEŞTE YAPILAN KAYISI REÇELİ
MALZEMELER:
2 kg kayısı
2 kg toz şeker
2 lt su
1 çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
Kayısılar yıkanıp
temizlenerek geniş ve derin bir bakır kaba dizilir. (Ben kayısıları ikiye
kesmeden çekirdekleriyle yapıyorum. Değişik bir aroma veriyor.) Bir tencereye
şeker ve su alınarak 3-5 dk kaynatılmış şerbet hazırlanır. Şerbet ocaktan
alınmadan limon tuzu da eklenir.
Ocaktan indirilen şerbet bekleyen kayısıların üzerine dökülür. Üzerine bir tülbent ( temiz ince bir tülbent) gerilerek bağlanır. Sürekli güneş alan bir yere bırakılır. Ortalama 4-5 gün içinde reçel kıvamına gelir.
Ocaktan indirilen şerbet bekleyen kayısıların üzerine dökülür. Üzerine bir tülbent ( temiz ince bir tülbent) gerilerek bağlanır. Sürekli güneş alan bir yere bırakılır. Ortalama 4-5 gün içinde reçel kıvamına gelir.
Güler yüzlü tatlılarınız olsun J
Püf noktası:
Kayısılar her gün 1-2 kere ters yüz edilir. Ki güneş yanığı
oluşmasın. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder