22 Temmuz 2017 Cumartesi

GÜNEŞTE KAYISI REÇELİ





GÜNEŞTE YAPILAN KAYISI REÇELİ

MALZEMELER:


2 kg kayısı
2 kg toz şeker
2 lt su
1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI:


   Kayısılar yıkanıp temizlenerek geniş ve derin bir bakır kaba dizilir. (Ben kayısıları ikiye kesmeden çekirdekleriyle yapıyorum. Değişik bir aroma veriyor.) Bir tencereye şeker ve su alınarak 3-5 dk kaynatılmış şerbet hazırlanır. Şerbet ocaktan alınmadan limon tuzu da eklenir. 
   Ocaktan indirilen şerbet bekleyen kayısıların üzerine dökülür. Üzerine  bir tülbent ( temiz ince bir tülbent) gerilerek bağlanır. Sürekli güneş alan bir yere bırakılır. Ortalama 4-5 gün içinde reçel kıvamına gelir.
Güler yüzlü tatlılarınız olsun  J

Püf noktası:
Kayısılar her gün 1-2 kere ters yüz edilir. Ki güneş yanığı oluşmasın. J  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder